PRIVACY BELEID

Ons privacybeleid in het kort

Wij bij klikkie snappen dat jouw persoonsgegevens en foto’s zeer persoonlijk zijn. Daarom nemen we veiligheid en privacy dan ook enorm serieus. In het kort zal hier worden uitgelegd hoe lang wij jouw persoonlijke gegevens en foto’s bewaren. Voor meer informatie verwijzen we jou graag naar het privacybeleid zoals hieronder beschreven. In dit privacybeleid vind je een uitgebreide beschrijving over welke persoonsgegevens wij verzamelen, hoe wij deze bewaren en voor hoelang.

Als je je aanmeldt bij klikkie geef je jouw naam, adresgegevens en e-mailadres aan ons door. Tevens upload je iedere maand foto’s bij ons die wij vervolgens afdrukken en naar je opsturen. Deze foto’s bewaren wij op een veilige manier in onze database die aan de veiligheidseisen voldoen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Omdat wij jou de mogelijkheid willen geven deze foto’s op een later tijdstip in te zien en eventueel af te drukken bewaren we deze foto’s voor zolang jij een lid bent van onze service. Als je je account pauzeert zullen wij je persoonsgegevens en foto’s bewaren, zodat je hier weer toegang tot hebt zodra je de-pauzeert. Op deze manier kun je altijd gemakkelijk bij je foto’s zolang je lid bent bij klikkie.

Als je je account definitief stopzet dan zullen wij jouw persoonsgegevens en foto’s per direct verwijderen uit ons systeem. Als je je op een later tijdstip dan weer aanmeldt bij klikkie dan zullen alle foto’s uit ons systeem verwijdert zijn. Als je wel een actief account hebt bij klikkie, maar je niet wilt dat wij jouw foto’s bewaren, dan kun je ons altijd een bericht sturen naarhallo@klikkie.nl en een verzoek tot verwijdering indienen. Wij zullen je foto’s dan binnen een maand verwijderen uit het systeem.

Voor uitgebreide informatie verwijzen we jou naar het privacybeleid zoals hieronder is beschreven. Ook kun je altijd vragen stellen aan onze Data Privacy Officer via hallo@klikkie.nl. De data privacy officer beantwoordt graag alle vragen die er zijn omtrent ons privacy beleid.

Privacybeleid

In deze privacy statement zullen wij aangeven welke informatie wij opslaan wanneer je gebruik maakt van onze service en je bevindt op onze website.

Bij de verwerking van de persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Dit houdt in dat wij ons bij de verwerking van persoonsgegevens zullen houden aan de volgende voorwaarden:

  • Wij zullen in deze privacyverklaring duidelijk aangeven voor welke doeleinden wij uw persoonsgegevens verwerken;
  • Wij vragen u uitdrukkelijk om toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin wij daartoe wettelijk verplicht zijn;
  • Wij verzamelen alleen de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt.
  • Wij bewaren de verzamelde gegevens zolang wij dit nodig achten voor een goede dienstverlening. Wij zullen in deze privacyverklaring aangeven hoe lang wij deze gegevens verzamelen.
  • U heeft te allen tijde het recht om uw gegevens bij te werken en/of te verwijderen. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen.
  • Voor de uitvoering van onze dienstverlening maken wij gebruik van derden. Wij zullen uw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dit noodzakelijk is om de gevraagde dienst te verlenen of wanneer wij hiertoe wettelijk verplicht zijn.
  • Wanneer wij uw persoonsgegevens delen met derden, zullen wij overeenkomsten sluiten met deze derden om ervoor te zorgen dat zij deze persoonsgegevens niet voor andere doeleinden zullen gebruiken.
  • Wij zullen passende veiligheidsmaatregelen treffen om uw persoonsgegevens te beschermen en eisen dit ook van de partijen die namens ons persoonsgegevens verwerken.
  • Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring te allen tijde te wijzigen door een gewijzigde versie op deze website te plaatsen met vermelding van de ingangsdatum van deze privacyverklaring. Indien er substantiële wijzigingen worden aangebracht in de privacyverklaring, zullen wij u hiervan via e-mail op de hoogte stellen. Deze privacyverklaring is van kracht vanaf 16 april 2019.

Persoonsgegevens die wij verzamelen tijdens het gebruik van onze dienst:

  • Voor- en achternaam: Wij slaan dit op omdat wij moeten weten voor wie een bestelling is.
  • Adresgegevens: Deze gebruiken wij om uw bestelling te versturen.
  • Telefoonnummer: Wij slaan uw telefoonnummer op zodat de klantenservice contact met u kan opnemen als er vragen zijn over uw bestelling.
  • E-mail: Dit moeten we opslaan omdat we u een e-mailbevestiging sturen na een succesvolle inschrijving. Bovendien sturen we aan het begin en eind van de klikkiemaand herinneringsmails naar dit emailadres. Als u ons toestemming geeft voor het sturen van marketing e-mails, sturen wij u ook e-mails met aanbiedingen en tips & tricks.
  • Wachtwoord: Wij slaan alleen een gecodeerde versie hiervan op. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat alleen u toegang heeft tot uw gegevens.
  • Gekozen frequentie en verpakking: Wij slaan dit op zodat wij weten welk product u bij ons koopt.
  • Voucher code: Wij slaan dit op om te controleren hoe hoog de korting is die u zou moeten krijgen en wie er al een code heeft gebruikt.
  • IP-adres: Wij slaan uw IP-adres op om onze omgeving te beveiligen.
  • Aanvaarding van onze algemene voorwaarden: Wij slaan dit op om te kunnen bewijzen dat u onze algemene voorwaarden hebt gelezen en aanvaard.
  • Betalingsgegevens: Deze worden opgeslagen in de beveiligde betaalomgeving van onze partner, Adyen. Deze creditcard- of bankrekeninggegevens worden opgeslagen om een maandelijkse automatische incasso mogelijk te maken.
  • Gegevens gekoppeld aan uw account: Aankoopgeschiedenis, accountstatus (actief, gepauzeerd, beëindigd), of eventuele verwijzingen.
  • Communicatie met de klantenservice: De klantenservice helpt u graag met vragen over uw bestelling.
  • De onderlinge communicatie wordt opgeslagen. Handig, zo hoeven we niet steeds dezelfde vragen te stellen of als een andere collega u helpt. Ook analyseren we de correspondentie met onze klanten om onze service elke dag een beetje te verbeteren.
  • Reactie op klanttevredenheidsonderzoek: Om te weten te komen wat u van onze dienstverlening vindt, sturen wij u - als u daar toestemming voor geeft - een e-mail met een klanttevredenheidsonderzoek. Wij slaan de resultaten van deze enquête op, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.
  • Foto's die u uploadt naar uw account: Natuurlijk kunnen wij onze dienst alleen leveren als u elke maand tien foto's naar uw profiel uploadt.

Doeleinden voor de verwerking van persoonsgegevens:

Wij verwerken persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) dienen wij aan te geven op welke "grondslag" wij uw persoonsgegevens verwerken. Hieronder leggen wij per grondslag uit welke persoonsgegevens wij gebruiken en wat het doel van de verwerking van deze persoonsgegevens is:

1. Het nakomen van een overeenkomst met de betrokkene.

U bent met klikkie een overeenkomst aangegaan om maandelijks uw favoriete foto's thuis te ontvangen. Ter uitvoering van deze overeenkomst verwerken wij de volgende gegevens:

  • Naam en adresgegevens
  • E-mailadres en wachtwoord
  • Creditcard- of bankrekeninggegevens
  • Gekozen abonnementspakket
  • Elke voucher code toegepast
  • Betalingsgegevens
  • Communicatie met de klantendienst
  • Telefoongegevens

Het verzamelen van deze persoonsgegevens heeft de volgende doeleinden:

  • Afdrukken en verzenden van uw foto's.
  • Aanmaken en onderhouden van uw account
  • Automatisch factureren van de nieuwe klikkie maand.
  • Om te zien hoelang uw abonnement nog loopt, zodat het automatisch doorgaat als maandabonnement.
  • Betalingsgegevens worden gebruikt om te controleren of de betaling correct is verlopen zodat u toegang krijgt tot een nieuwe klikkie maand.
  • Voor communicatie met de klantenservice:
  • Om problemen met uw account op te lossen
  • Om foto's te herschikken
  • Om u te informeren wanneer u uw foto's zult ontvangen
  • Als je een klantendienst nodig hebt voor andere doeleinden.
  • Telefoongegevens worden gebruikt zodat de klantendienst u kan bellen over problemen met de klantendienst.

2. Wettelijke verplichting

Op grond van wettelijke verplichtingen zijn wij verplicht de volgende gegevens op te slaan: Aanvaarding van onze algemene voorwaarden: Wij slaan dit op om te kunnen aantonen dat u onze algemene voorwaarden heeft gelezen en deze heeft geaccepteerd. Opt-in voor tracking cookies: Om te kunnen aantonen dat u tracking cookies heeft geaccepteerd die in uw browser zijn geplaatst toen u onze website bezocht. Opt-in voor het ontvangen van marketing e-mails en nieuwsbrieven: Om te kunnen aantonen dat u akkoord bent gegaan met het ontvangen van marketing e-mails en nieuwsbrieven met tips & tricks.

3. Het dienen van het gerechtvaardigd belang van klikkie.

Klikkie verwerkt persoonsgegevens om ervoor te zorgen dat wij onze dienstverlening aan de klant kunnen verbeteren op basis van de verzamelde gegevens. Hierbij gaat ons gerechtvaardigd belang boven uw privacyrechten. Uit de gegevens die wij van u verzamelen, worden gegevens gecreëerd die vervolgens worden gebruikt voor statistische doeleinden en gegevens die worden gebruikt voor Google Analytics. Statische gegevens:

  • Gegevens die aan uw rekening zijn gekoppeld:
  • Aankoopgeschiedenis
  • Rekeningstatus (actief, gepauzeerd, beëindigd)
  • Verwijzingen
  • Communicatie met de klantendienst.
  • Reactie op klanttevredenheidsonderzoek
  • Inhoud van de foto's die u uploadt naar uw account

Het verzamelen van deze persoonsgegevens heeft de volgende doeleinden:

  • Het verzamelen van statistische gegevens helpt ons inzicht te krijgen in de trends en behoeften van onze klanten, zodat wij onze dienstverlening hieraan kunnen aanpassen en verbeteren.
  • Het verzamelen van statische gegevens over klanttevredenheid helpt ons de klantenservice te verbeteren
  • De statische gegevens die wij verzamelen over de inhoud van foto's die worden geüpload, geven inzicht in de behoeften van onze klanten, zodat wij beter op die behoeften kunnen inspelen.

Analytische gegevens: Wij maken gebruik van Google Analytics. Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Op deze manier kunnen wij de website en dienstverlening verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.


Het is Google contractueel verboden om de verkregen analytische data te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De gegevens worden overgebracht naar een server van Google in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield Principles en is aangesloten bij het Privacy-Shield programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

U kunt een browserextensie installeren ("Opt-out Browser Add-on") om te voorkomen dat Google Analytics u op onze website en andere websites volgt.

4. Toestemming

Wanneer u de website klikkie bezoekt, wordt u gevraagd of u akkoord gaat met het gebruik van cookies en of wij u mogen benaderen met een nieuwsbrief.

De gegevens die wij met de cookies verzamelen worden voor de volgende doeleinden gebruikt:

Voor marketingdoeleinden, zoals:

  • Promotionele doeleinden: Dit omvat het uitvoeren van wedstrijden en promotiecampagnes, het versturen van nieuwsbrieven, het tonen van aanbiedingen en informatie, het versturen van serviceberichten of andere elektronische mededelingen via onze website, en daarbuiten via advertentienetwerken en sociale kanalen, zoals Snapchat, Facebook, Instagram;
  • Profileringsdoeleinden: Dit omvat het delen en combineren van persoonsgegevens om een profiel te ontwikkelen, zodat wij de inhoud van onze website, informatie, reclame, producten en diensten kunnen afstemmen op uw interesses en gedrag.
  • Het betreft de volgende soorten persoonsgegevens:
  • Persoonsgegevens zoals naam, geslacht, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum
  • Interactiegegevens zoals IP-adres, surf- en klikgedrag op de website, en cookies. Meer informatie over de cookies die door ons en door derden worden geplaatst, vindt u in de cookieverklaring.

5. Wie heeft toegang tot uw gegevens?

Voor de uitvoering van onze diensten werken wij samen met derden. De derden ontvangen uw gegevens als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening of als wij hiertoe wettelijk verplicht zijn. Aan derden worden alleen persoonsgegevens verstrekt als u daar toestemming voor heeft gegeven of als dit is toegestaan op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Voor de uitvoering van onze diensten werken wij samen met derde partijen. Denk aan partijen als bezorgpartners, printpartners, leveranciers, productondersteuning, betaalpartners en IT-dienstverleners. Een afdrukpartner heeft uiteraard toegang nodig tot uw foto's, zodat hij ze kan afdrukken en naar het juiste adres kan sturen. Ook is het handig als de bezorgpartner weet op welk adres hij uw bestelling moet afleveren.

Andere partijen, zoals datamanagementplatforms, media- en reclamebureaus en onderzoeksbureaus raken betrokken wanneer wij persoonlijk advies willen geven of gerichte advertenties willen tonen. Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die worden verzameld door de cookies op onze website. U kunt hierover meer lezen in onze cookieverklaring en het privacybeleid van deze partijen.

Deze derde partijen kunnen zich in Nederland bevinden, in andere landen van de Europese Economische Ruimte, of ergens anders in de wereld. Wanneer wij persoonsgegevens buiten de EER opslaan, zorgen wij voor een passend niveau van bescherming van de overgedragen gegevens. Wij eisen van dienstverleners en andere dienstverleners dat zij passende maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid en veiligheid van de persoonsgegevens te beschermen.

Deze databanken worden zoveel mogelijk binnen de EER opgeslagen. Het kan soms voorkomen dat gegevens worden opgeslagen in landen buiten de EER. Wij zorgen er altijd voor dat uw privacy afdoende wordt beschermd met bijvoorbeeld het Privacy Shield of standaardovereenkomsten die voldoende bescherming bieden.

6. Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

Als u een account aanmaakt bij klikkie en foto's uploadt, slaan wij deze foto's op zodat u deze op een later tijdstip kunt bekijken en/of afdrukken. Als u wilt dat foto's verwijderd worden, kunt u altijd een verzoek tot verwijdering indienen door een e-mail te sturen naar hallo@klikkie.nl. Wij zullen dit verzoek binnen een termijn van een maand inwilligen. Als u uw account pauzeert, slaan wij de foto's en persoonsgegevens op, zodat u deze weer kunt inzien als u uw abonnement hervat. Zo kunt u eenvoudig zien welke foto's u in de voorgaande maanden heeft geüpload.

Indien u ervoor kiest om uw account definitief te beëindigen, zullen wij uw foto's en persoonlijke gegevens onmiddellijk uit onze database verwijderen. Als u zich op een later tijdstip opnieuw registreert bij klikkie , moet u uw persoonsgegevens opnieuw opgeven en kunt u de oude foto's niet meer inzien. Als u uw account beëindigt, bewaren wij uw factuur-, betaal- en bestelgegevens gedurende zeven jaar. Deze gegevens hebben wij nodig voor onze administratie, en wij zijn verplicht deze zeven jaar te bewaren op basis van de belastingwetgeving. Na deze periode zullen wij anonieme gegevens alleen nog gebruiken voor interne rapportages. U dient uw facturen ook zelf te bewaren, voor als de garantie bijvoorbeeld vervalt.

7. Bescherming van persoonsgegevens en aansprakelijkheid

Bij klikkie vinden wij het belangrijk dat uw persoonsgegevens goed worden beschermd. Om deze reden hebben wij passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies of ongeoorloofde verwerking van persoonsgegevens te voorkomen. Onze software is gemaakt op de infrastructuur van Google Cloud. Google maakt hiervoor gebruik van beveiliging die ISO 27001 gecertificeerd is. Deze maatregelen zijn in lijn met de geldende privacy- en gegevensbeschermingswetgeving. Voor meer informatie over de beveiliging die Google Cloud gebruikt, kunt u terecht op de volgende website: https://cloud.google.com/security/compliance.

Uiteraard kan de veiligheid van de website of app niet voor 100% worden gegarandeerd. Daarom kan klikkie niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gehouden voor ongeautoriseerde, onrechtmatige of ongewenste toegang tot persoonsgegevens die buiten klikkie zijn opgeslagen. Klikkie maakt gebruik van derde partijen die - indien noodzakelijk - persoonsgegevens ontvangen voor de uitvoering van hun taak. Deze derden zijn niet gehouden aan deze privacyverklaring en wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor de inhoud, privacy en beveiliging van deze derden. Wij raden u aan om ook de privacy verklaringen van deze partijen zorgvuldig te lezen.

Verder is klikkie niet aansprakelijk, behoudens opzet of grove nalatigheid, voor privacyschendingen veroorzaakt door het onjuist invoeren van persoonsgegevens op onze website. Indien u uw persoonlijke gegevens aan klikkie verstrekt, bent u zelf verantwoordelijk voor de juistheid van deze gegevens en voor het actueel houden van deze gegevens.

8. Gebruik van uw privacyrechten

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en wat wij precies met deze gegevens doen. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u ook rechten die u te allen tijde kunt gebruiken. Hieronder leggen wij uit welke rechten u precies heeft en hoe u deze kunt gebruiken.

  • Recht op toegang: U heeft recht op inzage in de gegevens die klikkie over u heeft opgeslagen. In uw profiel kunt u zien welke persoonlijke gegevens klikkie over u heeft opgeslagen. Als u andere opgeslagen gegevens wilt inzien, kunt u contact opnemen met de klantenservice via hallo@klikkie.nl
  • Recht op correctie: U heeft het recht om de persoonlijke gegevens die wij hebben opgeslagen te wijzigen. U kunt dit doen door eenvoudig uw persoonlijke gegevens in uw profiel te wijzigen.
  • Recht op gegevensoverdraagbaarheid: U heeft het recht om de geüploade foto's en persoonlijke gegevens te ontvangen. U krijgt toegang tot uw persoonlijke gegevens door in te loggen op uw profiel en naar het tabblad "maanden" te gaan. Hier vindt u al uw geüploade foto's van de voorbije maanden.
  • Recht op wissen: U heeft te allen tijde het recht om te verzoeken dat uw gegevens worden gewist. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar hallo@klikkie.nl en een verzoek in te dienen. Wij zullen dit verzoek binnen een maand uitvoeren.
  • Uitschrijven van marketing e-mails: Wij versturen onze e-mails via Mailchimp. U kunt zich voor deze e-mails afmelden via de e-mail zelf. U kunt dit doen door onderaan de marketing e-mail aan te geven dat u dit type e-mail niet meer wilt ontvangen. Wij zullen uw verzoek tot afmelding direct verwerken zodat u geen marketing e-mails meer zult ontvangen.
  • Recht om een klacht in te dienen over de verwerking van uw persoonsgegevens: Als u toestemming hebt gegeven voor klikkie om uw persoonsgegevens te verwerken, kunt u uw toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen of door een e-mail te sturen naar hallo@klikkie.nl. Houd er rekening mee dat het intrekken van uw toestemming geen invloed heeft op de rechtmatigheid van de verwerkingsactiviteiten vóór de intrekking die op een dergelijke toestemming waren gebaseerd. Bovendien hebt u het recht om ons te verzoeken de manieren waarop wij uw persoonsgegevens gebruiken te beperken.
  • Bezwaar tegen verwerking: U hebt het recht om ons te vragen uw persoonsgegevens niet te verwerken voor bepaalde specifieke doeleinden (waaronder) profilering, wanneer een dergelijke verwerking is gebaseerd op een gerechtvaardigd belang. Als u bezwaar maakt tegen een dergelijke verwerking, zullen wij uw persoonsgegevens niet langer verwerken voor deze doeleinden, tenzij wij kunnen aantonen dat er dwingende redenen zijn voor een dergelijke verwerking of dat een dergelijke verwerking nodig is voor het instellen, uitvaardigen of verdedigen van rechtsvorderingen. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar hallo@klikkie.nl en een verzoek in te dienen. Wij zullen dit verzoek binnen een maand uitvoeren.
  • U heeft het recht om een klacht over de gegevensverwerking door klikkie in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Heeft u vragen of klachten?

Voor vragen of klachten over de bescherming van uw privacy kunt u contact opnemen met klikkie's Data Protection Officer.

E-mail: hallo@klikkie.nl

Post: Herengracht 577, 1017CD Amsterdam, Nederland, t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming.

Call: +31 (0)20-6611506

Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?

Wij zijn Klikkie B.V. (Kamer van Koophandel 68840853, BTW nummer NL 8576 14289 B01)

iDeal logo
© 2022 klikkie b.v